Sodomi.TV-tablå: 23-29 september 2010

Varning/OBS!: Detta är inte tips på bra filmer, bara på alla program och filmer som innehåller det minsta lilla HBTQ-vänliga den här veckan. De film”tips” som involverar ”IMDb-keywords”  har jag inte sett så jag återberättar bara vad för keywords som IMDb erbjuder. Ibland är det bara ”gay by the way”, som jag brukar kalla det: en kort scen med en gaykyss, en dragqueen på scen eller så nämns det att någons mamma är lesbisk. Så bli inte besviken utan att rapportera om det till mig. Filmerna nedan ses på egen risk.

fredag

02.30 –  Dead Man on Campus
Intressanta IMDb-keywords: “Lesbian Interest”, “Lesbian Slur”, “Gay Interest”, ”Gay Joke”, ”Gay Slur”, ”Gay”.
”Slur” innebär (liksom ”joke”) att det snarare är taskiga skämt om bögar/lesbiska än något sevärt, men eftersom det handlar om manliga roommates så kanske det blir trevligt ändå ;P

lordag

01.50 – Color of Night
IMDb-keyword: ”Lesbianism”, ”Lesbian”, ”Lesbian Kiss”, ”Gender Disguise”.
Den här såg jag för 11 år sedan. Jag kollade på den för att den nämndes som erotisk thriller och jag tyckte att det lät spännande. Jag minns dock inte det queera innehållet, bara Bruce Willis snopp *ryser lite*

02.00 – Saving Face
Den här filmen ska visst vara väldigt bra har jag hört. Handlar om en lesbisk asiatisk-amerikanska. Kolla upp mer själv på imdb.

02.50 – Wild about Harry
IMDb-keyword: ”Homosexuality”.

sondag

22.45 – Historien om kondomen
Kommer säkert ta upp något om ”bögsjukan”, som AIDS ibland kallades innan den fick namn på 80-talet.

22.45 – Queera röster: Cecilia Bartoli
Såhär står det på SVT:s hemsida:

I den här Veckans konsert, liksom i nästa, möter vi två av 2000-talets allra häftigaste sångare – den uppmärksammade franska falsettvirtuosen Philippe Jaroussky, och denna vecka, världsberömda Cecilia Bartoli. Underbara artister med queera röster – dvs uttryck som ligger bortom det traditionellt manliga och kvinnliga.

Här ska Cecilia Bartoli ge sig i kast med kastraternas konst; det högt drivna virtuoseri som blomstrade i Neapel för trehundra år sen. Det var från Syditalien dom kom, dom unga fattiga pojkar som lagts under kniven, som fått offra sitt kön för skön sång. Några av dom blev sin tids största superstjärnor och inspirerade till stor operakonst. Men, minns att det handlade om ett ofattbart mansförtryck.

onsdag

21.30 – Korrespondenterna
Utrikesmagasin med temat könsapartheid. De kommer ta upp könsapartheid i andra länder men det vore kul om de någon gång insåg att vi har könsapartheid här i Sverige också.

/Johnny

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s