A Home at the End of the World (2004)


a-home-at-the-end-of-the-worldA Home at the End of the World, 2004, USA
Regi: Michael Mayer

Väldigt tragisk men fin film om en kille (Colin Farell) som har haft lite otur med en viss sak *ska inte spoila för er*. Han älskar sin barndomskompis (Dallas Roberts) som han växt upp med och han älskar alla andra också, verkar det som. De två bildar en stor, queer familj tillsammans med en äldre kvinna de lärt känna.

Mycket homoerotik och kärlek (och kyssen alltså *dör*) och bra film i övrigt, även om jag och min vän Suzy kunde lista ut precis vad som skulle hända hela tiden. Jag antar att vi bara är lite psychic ;) Filmen är förresten baserad på en bok av Michael Cunningham – författaren till ”Timmarna” (The Hours).

/Johnny

imdb2

favico3

7 kommentarer

  1. Jag hade ganska höga förväntningar innan jag såg denna filmen, men jag blev ändå positivt överraskad! Så himla fin, och Colin Farrells karaktär är ju bara så lovely. Absolut en favoritgayfilm!

  2. Jag har tänkt mycket på den här filmen sedan jag såg den i julas. Den var så bra!
    Jag känner igen mig mycket i huvudpersonen, fast det som var annorlunda med honom var att han inte verkade ifrågasätta sig själv: Han var bara sån där, som liksom älskade alla möjliga människor. Sån känner jag mig ofta, men jag har en tendens att ifrågasätta det: inte ska man väl vara sådan? Så är inte den här världen byggd!
    En film som stannar kvar, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s