En Förlorad Värld


Anthony Andrew och Jeremy Irons

Brideshead Revisited, 1981, Storbritannien

Den här serien hade så mycket potential men jag måste säga att jag är besviken. Den är ganska seg och långdragen och handlar om absolut ingenting.

Eller, det som gör den sevärd är att den handlar om Charles som träffar snygga och ”obviost”(försvenskning av ordet ‘obvious’) homosexuella Sebastian på 20-talet i England. De blir vänner, eller kanske mer…

Vill du läsa spoilers klicka här:

…de umgås jämt, är förälskade – men hånglar aldrig! Sen börjar historien mer och mer förtvina. Det händer typ ingenting. De reser till massor med olika platser, Sebastian blir mer och mer alkoholist, sen försvinner han från serien. Då blir Charles kär i Sebastians syrra och de hånglar minsann med varandra. Charles blir bitter (säkert för att han förnekar sin riktiga sexuella natur), dumpar syrran och sen är historien slut typ. Serien är jättefrustrerande och 5 dvd-skivor lång. Det enda fina är deras religiösa dispyter och att ämnet alkoholism bland överklass tas upp.

Plus för Jeremy Irons som är så snygg och kläderna som var godis att kolla på.

5 kommentarer

  1. Tror denna serien var det första uppenbart homoerotiska jag någonsin såg på TV. Det gjorde ett starkt intryck på en tonårsgrabb som trodde han var ensam i världen. Sprutröd och livrädd för att visa någon reaktion inför föräldrarna när de solade näck på taket …

  2. By the way, En förlorad värld har ju kommit som film nu. Har skrivit ett lååååångt blogginlägg om det som jag inte orkar komprimera till ett tips, men kan åtminstone informera om att den finns! Kan säga att den förvisso är mer gay än serien men även VÄLDIGT mycket mer straight.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s