Barry Lyndon (1975)


barrylyndon.jpgBarry Lyndon, 1975, Storbritannien

Regi: Stanley Kubrick

Ett kostymdrama som utspelar sig på 1700-talet och handlar om ynglingen Redmond Barry som blir ivägkörd från hemmet efter att ha duellerat med sin kusins rika fästman. Han beger sig mot London men blir rånad på vägen och hamnar i militären, och många äventyr hinner hända på tre timmar. Det som är gay med den här sega filmen är – förutom de respektfyllda kyssarna mellan män (som inte räknades som något konstigt på den tiden) – det homosexuella militärparet som badar vid stranden vilka blir bestulna på både hästar och kläder av huvudpersonen. Resten av filmen – om man orkar se den – får man njuta av otroligt vackra 1700-tals aristokratkläder och heta män i peruker. Får inte glömma bort att det är Stanley Kubrick som gjort den här filmen och att den faktiskt är väldigt bra om man orkar sig igenom den.

/Johnny

imdbfavico

.

2 kommentarer

  1. Förlåt men, ”rätt bra”, ”om man orkar”? Barry Lyndon är en av de vackraste, mest välgjorda filmerna någonsin. Om man har rätt inställning så är det klart man orkar! :-)

    Jag gillar speciellt hur bögparet är så snyggt invävda som en naturlig del av det hela. Vilket det kanske var, vi pratar ändå om militären på 1700-talet. Måste ha kryllat av homoerotiska äventyr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s