Härmed förklarar jag er Chuck och Larry


chucklarry.jpgI Now Pronounce You Chuck and Larry, 2007, USA

Oj, den här filmen var totalt gräslig och värdelös. Jag måste börja med att säga se den för bövelen inte! Jag ska inte uppmana er till olagligheter här, men se den absolut inte på ett sätt som gör att skaparna tjänar pengar på den. Den var den mest homofobiska film jag sett på länge. Bara taglinen säger väl det mesta: ”De är egentligen hur straighta som helst, men berätta inte för någon.” OMG! Jag ska i alla fall berätta vad den handlar om: Den handlar om två brandmän som är bästa kompisar – Adam Sandler spelar den sexistiska kvinnokarlen Chuck som har 50 brudar samtidigt och Kevin James spelar Larry, den ensamstående pappan till två barn som oroar sig för att sonen inte gillar sporter. Eftersom Larry inser att han har ett farligt yrke och att han kan dö närsomhelst så vill han se till att ha någon som kan ta hand om ungarna. Larry tvingar Chuck att registrera partnerskap med honom (eftersom han räddade Chucks liv), men det är svårt att hålla uppe fasaden för myndigheterna samtidigt som de håller det hemligt för arbetskamraterna. Förutom billiga skämt om musikaler, falsettskrikande män i fjärilskostymer så innehåller den onödiga och överdrivet rasistiska inslag av en asiatisk vigselförrättare (spelad av Rob Schneider). Alla skämt har blivit använda c:a 1340390 gånger förut. Såna där skämt användes redan flitigt på 50-talet. Och självklart måste de hela tiden visa upp ”sexiga brudar” för att bevisa hur heterosexuella huvudpersonerna egentligen är. Bisexualitet är dessutom en företeelse som inte nämns en enda gång i filmen. Som aldrig nämns överhuvudtaget i Hollywood. För om bisexualitet fanns så skulle det inte finnas bevis för att man är straight. Oh noo! Sämst sämst sämst sämst sämst film! Jag säger det igen: Se den inte! Och se den inte nu bara för att jag säger att ni inte ska se den – jag menar det verkligen – du gör världen till en sämre plats om du ser den! Aaaaargh!/Imdb/

/Johnny

7 kommentarer

  1. HEJ jag hoppas du inte dödar mig men jag snodde en formulering ur denna recension från dig; det där om att om bisexualitet fanns så skulle det inte gå att bevisa att någon var straight. Min recension kommer vara på http://www.bio.nu om typ några timmar.

  2. Första gågnen jag läste om filmen stod det typ ”Adam Sandler och Kevin James planerar sitt bröllop” eller nåt sånt, så jag blev skitglad eftersom jag trodde de skulle spela bögar ”på riktigt”, fatta vad besviken jag blev när jag fick reda på den riktiga ploten. Jag har inga planer på att se den!

  3. Jag såg den (gratis) och håller med dig på alla punkter. Vred mig i fåtöljen över pinsamheterna och det totalt ologiska att bisexualitet aldrig ens är påtänkt. Väldigt hetero-amerikansk film. Den borde ha kunnat bli så mycket bättre.

  4. jag har bara sett halva av den här, men det är ändå en av de sämsta filmerna jag sett. och jag brukar gilla dåliga filmer, men inte den här. trodde också att de skulle vara riktiga bögar. grymt besviken.

  5. ”egentligen är dom hur straighta som helst”, HAHA! hur paranoigt låter inte det? kan man inte bara skriva ”egentlgien är de hetero”? det går inte att ta ”hur straight som helst!”-personer på allvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s