High School Musical 1 & 2


highschoolmusical.jpgHigh School Musical, 2006, USA
High School Musical 2, 2007, USA

Okej, haha, det här är den sista filmen du ska kolla på om du gillar homosexuellt umgänge, men lyssna – den får några poäng på gay-o-metern:
För det första så är det en musikal som handlar om en musikal.
För det andra så är det ett tydligt fall av en fag & faghag-relation mellan ett syskonpar. Systern är elak, glamourös, divig osv. Brodern är en asexuell karaktär i rosa keps som koreograferar dansstegen till musikalnumrena de framför tillsammans. När syrran en dag frågar honom vem som är snyggaste killen på skolan så säger han typ ”Ja, det är ju självklart Troy (huvudpersonen i filmen) som har den oavsättliga platsen.” och ler. Det är den enda personen som han påpekar är snygg. Han blir dessutom helt uppspelt när han tror att han är med i Punk’d och att han ska få träffa Ashton Kutcher. Och utöver detta är han den enda som inte får en heterosexuell partner tilldelad sig i slutet. Om vi ska se kvalitetsmässigt på de här filmerna så är 2:an bäst på alla sätt. Den är gayigast, har bäst musik och bäst story. Det är inte direkt en sån avancerad historia att man missar något om man missar ettan. Ettan suger, rent ut sagt. Men sen är det ju Disney också…/Imdb/Imdb/

/Johnny

3 kommentarer

  1. Hahhaha det är mina tankar också typ. Han är så gay. OCH i 2:an tycker jag nästan att han får en liten … typ… flört. Den där baseball-killen som han typ ”sångduellerar” mot och som han sedan sitter alldeles nära och pratar med. Min gaydar fick utslag men jag kanske bara är … typ slashskadad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s