200 recensioner!


Det här blir mitt tionde inlägg för idag. Och alldeles nyss skrev jag den 200:ade recensionen på den här sidan. Hurrah! För att fira detta lottar jag ut en av mina favoritfilmer – Velvet Goldmine – på VHS.

  velvet-goldmine.jpg

Hur vinner man?
Man skriver en kommentar här nedan och tipsar om sin favorit-gayfilm och varför den är en favorit.
Tävlingen pågår t.o.m. onsdag 19/12 -2007.

/Johnny

Annonser

5 comments

 1. Jag har typ inte sett några gayfilmer :(
  Men däremot gillar jag Velvet Goldmine sjukt mycket, trots att jag bara sett den en gång, den fastnade helt enkelt på näthinnan. Det surrialistiska som blandas med återblickar i flera människors liv ur olika perspektiv men som har en sexuell laddning i grunden rullen igenom gör filmen intressant. Och sen är kläderna/håret/sminket underbart såklart.

 2. Hur ska man kunna välja en favorit? :P De första filmerna jag kommer att tänka på är Breakfast on Pluto och Brokeback Mountain, två helt sjukt underbara filmer. Dock är nog Breakfast on Plutos huvudkaraktär transsexuell (MTF), så den kanske inte riktigt passar in. Jag har en lång, lång lista på andra favoriter (A Home at the End of the World, Priest, Führerns elit, Alexander, Mysterious Skin, Latter Days, Party Monster, Shortbus, Sommersturm för att nämna några…), men flera av dem är nog mer queer och typ Latter Days och Party Monster är såna man bara kan titta på om man är på rätt humör.

  Oj vad långt det blev nu… men ska väl försöka kora favoriten då. Jag får lite halvångest, skulle helst välja flera stycken, men jag tror faktiskt det måste bli Brokeback Mountain. Den är så otroligt vacker rent visuellt, har med en snyftig gayhistoria och trevliga skådespelare. Underbar.

 3. Åh, min det måste nog vara just Velvet Goldmine, dels på grund av den söta kärlekshistorian som är så pass snyftigt, att den egentligen handlar om den verkliga relationen mellan två av mina absoluta favoritartister och den helt fenomenala surrealistiska uppbyggnaden, håret, sminket, kläderna och framförallt musiken!

  En annan är Wilde. Jag älskar Oscar Wilde, och han är förmodligen min främsta homoikon, därför kanske det inte är så underligt att jag älskar denna film om hans liv. Den är så vacker och sensuell. Skådespelarna är så otroligt bra, man kan inte bli annat än förälskad i filmen.

 4. Åh crap, detta var inte lätt! Men min favorit måste nog ändå vara Sommersturm.

  En story som låter precis som vilken annan gayfilmsstory som helst, men som innehåller så mycket mer. För det första är uppbyggnaden underbar: man får reda på i början att huvudpersonen – som är en tonårskille, och gayfilmer som handlar om tonåringar är jag extra svag för – är kär i sin bäste vän, han får mer och mer problem att dölja sina känslor och sin avundsjuka gentemot vännens flickvän, han riskerar deras vänskap genom att till slut låta känslorna komma upp till ytan och förstår till slut den bittra sanningens två sidor – att han aldrig kommer att få den han älskar, och att deras vänskap aldrig kommer bli densamma, – men det hela för ändå en massa positiva saker med sig. Han hittar sig själv och sin sexualitet, och kan tack vare de homosexuella vänner han fått på lägret finna tryggheten att komma ut som bög – stormen som gett filmen sin titel har jag tolkat som symbol för det kaos som rått inom huvudpersonen och som sedan lägger sig när han hittar sitt sanna jag. Och tack och lov råder det inte någon tveksamhet om hans homosexualitet – ingen satans ”oj, jag var visst inte bög, jag gillar ju egentligen tjejer, det var bara en fas”, står inte ut med sånt!

  Filmen innehåller den sötaste sexscenen jag någonsin sett, ute på en brygga i en stilla sjö ute i skogen. Lite fumlig, men så varsam, försiktig och passionera.
  Sommersturm innehåller en sådan underbar känsla av sommarvärme, gemenskap och homospänningar i luften; det ligger där och bubblar under ytan för att sedan till slut få komma upp. Det är då det får bäst effekt – när man suttit och väntat spänt på lite action!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s