Tan Lines


tanlines.jpgTan Lines, 2006, Australien

En väldigt sexig och annorlunda independentfilm från Australien. Fastän huvudpersonerna är surfare så kan man inte kalla det en surfarfilm, för det är nästan inga surfklipp. Det handlar om Midget (Jack Baxter) som hänger med sina kompisar i en dyster håla med sandstrand. De surfar, skejtar och röker på. Midget är ständigt kåt och när kompisen Dan’s ökänt homosexuella brorsa Cass (Daniel O’Leary) kommer tillbaka till byn (eller vad man ska kalla det) så tvekar han inte en sekund utan går rakt på bytet. Det är många sexscener och det är hett – skådespelarna är heta och emo – men skådespelet är ganska illa. Det varierar mellan bra och uruselt. Replikerna är framförda i några snäpp högre entusiasm än de i en porrfilm. Man kan gissa att budgeten var låg. Trots detta så gillar jag filmen. Den bjuder på fantasi (katolska ikoner som pratar, ett animerat intro, sjuka karaktärer…) – stundtals kanske lite för mycket fantasi; för många idéer som inte alltid passar ihop. Regissören Ed Aldridge borde ha lyssnat på de visa människorna i branchen som säger ”kill your darlings”. Musiken är dock fantastiskt placerad och ibland känns det som en musikvideo./Imdb/

/Johnny

Annonser

2 comments

 1. Såg precis den här filmen, annorlunda är ett väldigt träffande ordval… Håller med om att det blev lite för mycket, speciellt hela grejen med Alice och hennes aunt tyckte jag var väldigt märklig. Men, ganska schysst film annars. Kul med australiensiskt.

 2. Håller med om den yttersta skumheten i denna film men jag gillade den ändå. Hett är det framförallt men sen gillar jag humorn. Visst, det är inte mycket entusiasm i replikerna men på nåt sätt finns det nån humor i det (som jag iofs inte vet om den var menad)
  Men typ som när de undrar vad Midget gör uppe hos aunten;
  – What do you do up there, Midget?
  – Just gardening and shit.
  – Just gardening and shit?
  – Just gardening and shit!

  Hahah, jag kanske är knäpp, men tycker det är så klockrent. :P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s