Svenska gayfilmer


Såg ni gaygalan i kväll?

Jag ser verkligen fram emot den svenska gayfilmen Patrik 1,5 som ska komma. Enligt bio.nu så handlar den om detta:

Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn, ”Patrik 1,5”. Men när Patrik anländer visar han sig vara någon annan än den de trott. Ett kommatecken har hamnat fel i byråkratin och in kliver en femtonårig homofob med kriminellt förflutet.

Det låter kul. Det ska vara en komedi i alla fall. Och Gustaf Skarsgård och Torkel Petersson ska spela bögparet. Gustaf är visst bisexuell på riktigt (den där smaskiga länken hittade jag hos Torbjörn) och ja’ ba’ YAY – GAY! Jag tyckte väl att jag anade homoerotiska blickar mellan honom och Joakim Nätterqvist i Arn- Tempelriddaren! På tal om det måste jag recensera den här.

Det var ett bra jävla tag sen Sverige gjorde en gayfilm känns det som. Det finns en svensk gammal gayfilm som jag vill se men inte har sett än. När alla vet (eller som den internationella titeln lyder: ”Sebastian”) från 1995. Den ska vara skitdålig, sägs det, men jag måste ju se den ändå. Det är ju söta Hampus Björck från Skilda Världar som spelar huvudrollen. Man kan köpa härifrån.

sebastian.jpg

/Johnny

5 kommentarer

 1. ”När alla vet är” är tyvärr hysteriskt dålig, även om syftet säkert är gott. Jag hade kudden framför ansiktet när jag såg den eftersom jag skämdes så mycket. Men visst är han söt.

  Tyvärr har eventuella gay-ämnen mest blivit seriefigurer och klyschor i usla Beck-filmer (finns några vansinniga bög-karaktärer med i som, som hämtade från fantasin hos Åke Green) och i övrig tar dom ändå alltid livet av sig.

  Pensionat Oskar är ändå ganska fin, minns jag den som, men minnen kan ju bedra. Loa Falkman är ovanligt bra som den medelålders familjefadern som blir försälskad i Simon Norrthons udda kille.

  Men som sagt var, den kanske är riktigt pinsam idag. Jag vågar nog inte se om den.

 2. Åh, ser fram emot Patrik 1,5 nu.
  Blev även nyfiken på den där Sebastian, haha, säkert en riktig kalkon men kanske en söt kalkon iaf?
  Enda svenska gayfilmen jag sett (typ) är Keillers Park, rätt skaplig iofs med en del fina scener och så, men fler svenska gayfilmer vore ju inte fel liksom….

 3. Keillers Park är väl också okey ja, även om den är väldigt ojämn. Ibland är det pekoraler staplade på varandra och ibland är det riktigt gripande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s