Gia


gia.jpg

Gia, 1998, USA

Okej, man kan faktiskt inte recensera lesbianfilmer utan att behandla filmen Gia; TV-produktionen som fick tusentals straighta kvinnor världen över att ge efter för Angelina Jolies Bad Girl-charm. Denna film är en enda stor förklaring till varför Angelina är såpass ikoniserad av femmeälskare i flatvärlden.

Angelina spelar den legendariska supermodellen Gia Carangi som, efter att ha tagit hela världen med storm med sin råa skönhet, hamnar i ett djupt drogberoende. Till slut leder hennes intravenösa vanor till att hon blir smittad av HIV, ett virus som vid denna tid fortfarande var relativt okänt. Hon har ett långt och trassligt förhållande med makeupartisten Linda (spelad av Elizabeth Mitchell, den läskiga Others-tjejen i Lost) som till slut rasar ihop helt på grund av Gias destruktiva livsstil.

Det märks att Gia är en TV-produktion (inte minst för att AIDS-sminket i slutet knappast är sorgligt; snarare smått komiskt), men Angelinas totala närvaro i varenda scen gör det ändå till en sevärd film. Hennes raspiga voice-overs i form av dagboksinlägg drar med en in i storyn och kapslar in en i AngieWorld. Och man vill hemskt gärna stanna där så länge det bara går. /Imbd/

/Meidi

Annonser

2 comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s