But I’m A Cheerleader


But I’m A Cheerleader, 1999, USA

Docksöta Megan (Natasha Lyonne) lever ett helt normalt liv som cheerleader. Hon har pojkvän, är populär och flickig. Men när hon går över till en vegetarisk diet och tapetserar väggen med affischer på Melissa Etheridge börjar hennes föräldrar ana oråd och skickar henne till ett straight camp vid namn True Directions.

Väl framme på homo-rehabet möter hon Graham (Clea DuVall), den trotsiga flatan som enligt egen utsago blivit gay eftersom hennes mamma gifte sig i byxor istället för klänning. Homoerotiken ligger tung över campet och ungdomarna får lära sig att anpassa sig till sina könsroller med hjälp av övningar såsom ”hugg ved som en karl” och ”skrubba badrumsgolvet i rosa outfit”.

Om But I’m A Cheerleader var en person skulle jag kyssa den hårt och länge. Den här filmen är verkligen helt fantastisk. Den lyckas framställa ungdomlig homokärlek på ett sätt som är sött, roligt och hett, samtidigt som både de manliga och de kvinnliga könsrollerna får sig en rejäl känga. Det är omöjligt att inte må bra efter att ha sett den här filmen! /Imdb/

/Meidi

3 kommentarer

 1. Den här filmen är ju så gullig som det bara går att bli!
  Jag började grina som en unge utan lördagsgodis när Megan räddade Graham från att ”ta examen”. Hejarklacksramsan var ju verkligen underbar.
  ”1,2,3,4 – I won’t take no anymore. 5,6,7,8 – I want you to be my mate.
  1,2,3,4 – you’re the one I adore. 5,6,7,8 – don’t run from me cause this is fate. ”

 2. Läsartips från
  Hedvig 21 juli, 2008:

  En underbar flatkomedi – But Iam a cheerleader, väldigt svår att hitta med svensk text. Har sökt efter den väldigt länge och frågade nyligen efter den i New York men det var slutsålt i båda affärerna. Natasha Lyonne, Michelle Williams och Clea DuVall medverkar i filmen.

  bortklippt från Läsartips, inklippt här av mig, Johnny.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s