Chasing Amy


Chasing Amy, 1997, USA

Holden (Ben Affleck) och Banky (Jason Lee) jobbar som serietecknare i New York. På ett konvent träffar de den lesbiska tjejen Alyssa (Joey Lauren Adams); också hon serietecknare. Holden och Alyssa inleder genast en djup vänskapsrelation (som dock mest verkar bestå av diskussioner om huruvida lesbiskt sex verkligen räknas som sex) – något som tids nog utvecklas till en kärleksaffär.

Kevin Smith brukar göra roliga och politiskt inkorrekta filmer. Detta är inte en av dem. Chasing Amy är en typisk flatomvändarfilm som innehåller alla ingredienser som behövs för att reta mina kräkreflexer: flatan har ett promiskuöst förflutet vilket har gjort henne sexuellt osäker, det enda tjejer gör i sängen är att slicka fitta, ens lesbiska manshatande polare förskjuter en om det kommer ut att man har en relation med en kille…and so on. Dialogen är ”jag är 20 år gammal och vill bli publicerad”-pretentiös och känns än mer onaturlig än Alyssas ständigt superflirtiga beteende. Bara repliken ”You turned out to be all I was looking for” riktad till en självbelåten Ben Affleck får mig att vilja ta livet av mig. /Imdb/

/Meidi

Annonser

One comment

  1. Usch då. Det låter förbannat trist. Kevin Smith som brukar vara så vettig :/ Men det här är ingen film jag sett och jag lär nog inte se den heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s