Young Americans


Young Americans, 2000, USA

En serie om överklasspojkar på någon internat/elitskola i ett somrigt USA. De har filosofstunder, spanar på tjejerna som går i skolan i närheten och håller på med rodd. Det handlar främst om fem personer, varav två tjejer. En av tjejerna (Kate Moenning) har smitit över till killskolan, utklädd som kille. Hon heter Jacqueline men kallar sig för Jack på skolan (hur hon kom in där utan något personbevis eller liknande kan man ju undra). I alla fall – vad hon inte förväntar sig är att klasskompisen Hamilton (Ian Somerhalder) som hon spanat in har spanat in henne också – fast han tror verkligen att hon är en kille. När hon kysser honom blir han förvirrad. När Jack tillsist, efter flera avsnitt, avslöjar sin ”rätta identitet” så blir Hamilton sur för att han redan har outat sig som gay. Men sen tänker han typ AHA JAG VAR INTE BÖG – JAG ÄR INTE ENS BISEXUELL! (ELLER OJ TÄNKTE JAG ENS ATT DET VORE EN MÖJLIGHET? BISEXUALITET FINNS JU INTE! HAH!) NU NÄR ALLA VET ATT JACK ÄR EN TJEJ KAN JAG VARA EN LYCKLIG HETEROSEXUELL MED HONOM… EH, JAG MENAR HENNE.
Men skitsamma! Man ser verkligen homoerotiken flöda mellan dem. Det är hett och Hamilton tänder på Jack oavsett kön. Och Katherine Moenning ser verkligen ut som en androgyn kille.

Resten av serien är ganska Dawson’s Creek./Imdb/

/Johnny

8 kommentarer

 1. LOLZ!!!!
  Jag såg nåt/några avsnitt av den här serien när den gick på svensk tv för massa år sedan (Ian Somerhalder är hetast). Jag fattade inte alls att det var en tjej. Jag tycker att det var väldigt lustigt att ”bögen” klädde ut sig till tjej för att de skulle kunna gå på en normal dejt inne i stan. Get over it, liksom…
  Du vänder på min världsbild Johnny!

 2. ”AHA JAG VAR INTE BÖG – JAG ÄR INTE ENS BISEXUELL! (ELLER OJ TÄNKTE JAG ENS ATT DET VORE EN MÖJLIGHET? BISEXUALITET FINNS JU INTE! HAH!) NU NÄR ALLA VET ATT JACK ÄR EN TJEJ KAN JAG VARA EN LYCKLIG HETEROSEXUELL MED HONOM… EH, JAG MENAR HENNE.”

  Hahaha, det här fick mig att skratta högt. Synd att resten av serien är så jävla värdelös. Den borde enbart handlat om Jake* och Hamilton.

 3. JAG ÄLSKAR KATHERINE MOENNIG. Eh. Ja.

  Och när Jake säger ”Hey, you know, you totally dig boys. That’s why you like me” <33333 Ah. Den karaktären är faktiskt queerare än många andra kille-klär-ut-sig-till-tjej och tjej-klär-ut-sig-till-kille roller, tycker jag. Och Jake och Hamilton utsätts ju ändå för trakaserier eftersom de fortsätter ses som ett samkönat par.

 4. Jag älskade den här serien när den gick på tv för några år sedan. Synd att det bara blev en säsong (som jag ändå inte lyckats få tag på än, argh!). Det är kanske inte en så högkvalitativ serie, jag kommer inte riktigt ihåg, men jag tänder fruktansvärt mycket på Moennig. Är bara p.g.a. henne jag kollar på L Word t.ex.

 5. Hela serien finns upplagd på YouTube, om det är nån som vill se/se om den. Första avsnittet här, och sen är det inte svårt att hitta de följande avsnitten.

  Mikey sålde helt in mig på den här serien.

 6. Har läst den här recensionen förut men ändå lyckats missa att Katherine Moennig är med…(!) nu måste jag ju se den oxå. Håller helt med Therese, det är bara för hennes skull L-word är värd att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s