Heinz-reklam med gaykyss


Trollhare skriver om att de har bannat den här reklamen i Storbritannien på grund av några gnällspikar i publiken som inte vill se två män pussas. Det är läskigt att det finns människor än idag som stör sig på homosexualitet.

/Johnny

8 kommentarer

 1. Det var ingen bra film alls. Bara bra att man tog bort den och jag tycker inte du ska hålla på o raljera om såna här saker. Ty, det ligger tydligen över din begränsade fattningsförmåga att se det allvarliga i det hela.

 2. Ja, det som også er interessant er at mennesker klager over reklamefilmer, men en ser ikke at de tar vekk sexistiske klesreklamer eller äckliga svampinfektions reklamer. 200 mennesker klager over en reklame som viser en vanlig familie, hvor to voksne menn pussas, og den tas vekk. Det er for dumt til å være sant.

 3. Ty, det ligger tydligen över din begränsade fattningsförmåga att se det allvarliga i det hela.

  Var i ligger det allvarliga med att visa två män som pussas, och vad är det värsta som kan hända om reklamen hade fått vara kvar?

  Tycker det mycket allvarligare att ett multinationell företag som i sin företagspolicy hyllar mångfalden och människors olikheter, böjer sig så lätt för lättkränkta människors snedvridna värderingar.

  ”härremiguu…. två män som pussas…. sodom o gommora igen”

  Skaffa ett liv, och lite perspektiv på det.

  Och Johnny, fortsätt att raljera, det synliggör de lättkränkta homofobernas irrationella retorik och argumentation.

 4. Jag har absolut inga problem med att män kan visa varandra ömhetsbetygelser. Jag kan till och med tycka att män borde göra det betydligt mycket oftare än vad de gör.

  Dock så tror jag att kärnfamiljen är den allra bästa formen av familj. Därmed inte sagt att jag för den sakens skull helt och hållet tar fullständigt avstånd från vissa andra typer av familjebildningar.

  Dock tror jag att denna reklamfilm bara är gjord för att göra pengar, och då tycker jag inte det känns särdeles okey.

 5. Dock så tror jag att kärnfamiljen är den allra bästa formen av familj.

  Det tycker jag också, min kärnfamilj består av mig, min fru och våra underbara tvillingdöttrar.

  Dock tror jag att denna reklamfilm bara är gjord för att göra pengar, och då tycker jag inte det känns särdeles okey.

  Men om reklaminslaget hade varit en och kvinna som pussat varandra, hade det varit mer accepterad ur ett kommersiellt perspektiv?

 6. klart den är gjord för att tjäna pengar! hallå? alla reklamer är till för det, oavsett om de visar män som pussas, blå mens eller onaturligt fluffigt schampoohår. sen kan det väl kännas obehalgigt tex om ett företag visar upp bilder på aidssjuka för att chocka = få publicitet = bli kända = tjäna pengar, men att två män pussas i en reklam känns liksom inte så jävla horribelt. kärlek har utnyttjats för att göra pengar förut, och gaykärlek blir allt vanligare inom reklam allteftersom det blir accepterat i samhället.
  läjligt att ta bort reklamen efter klagomål tycker jag. de flesta som ser den (skulle jag tro) ger nog heinz (?) cred för att de vågar göra nåt så här annorlunda och modigt. men vem vet, de kanske förlorar pengar på bojkottande surkarts ute i landet efter sin reklam.
  dock undrar jag (har itne tittat så noga), kallar ungen pappan i köket för mamma? det tycker jag är ltie konstigt. itne fel, men förvirrat… kan ha hört fel förstås.

 7. Zimba:

  ”Ty, det ligger tydligen över din begränsade fattningsförmåga att se det allvarliga i det hela.”

  Vad fint att du kan förklara det så bra då :P

  ”Dock tror jag att denna reklamfilm bara är gjord för att göra pengar, och då tycker jag inte det känns särdeles okey.”

  Hej, vilken planet är du från? :) Alla reklamfilmer är gjorda för att tjäna pengar. Jag tänker inte ens fråga dig varför du anser att kärnfamiljen är den bästa sortens familj för det här är inte det rätta forumet. Skriver du något mer homofobiskt här så tar jag bort dig. Det är inte för censur av dina åsikter utan för allmän trevnad. Det här är inget diskussionsforum utan en plats för hbtqultur.

  Punkfairy: Ja, det är fegt.

  Sanna:
  Tack, jag förstår inte heller vad som Zimba upprörs över.

  H…:

  ”de flesta som ser den (skulle jag tro) ger nog heinz (?) cred för att de vågar göra nåt så här annorlunda och modigt”

  – det tror jag också. Det kan nog förstärka ett varumärke.

  ”kallar ungen pappan i köket för mamma? det tycker jag är ltie konstigt”

  – Ja, de kallar honom för mamma. Jag vet inte riktigt meningen med den delen, jag kanske inte har förståt reklamen helt. Det kanske är därför de har tagit bort reklamen egentligen? I dunno…

 8. på tal om inget; hittade en video på youtube som jag (smaken är olika) tyckte var lite gullig:

  hur jag snubblade in på den har jag absolut ingen aning om, jag menar, det var ju inte som att jag satt och sökte efter sådant heller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s