Strangers With Candy (1999-2000)


Strangers With Candy är en teveserie som handlar om den 46-åriga high school-eleven Jerri Blank (Amy Sedaris). 30 år efter att hon hoppade av, bestämmer hon sig för att börja om från början igen. Den gick i tre säsonger på Comedy Central.

Jerri är bisexuell, och två av hennes manliga lärare – Chuck (Stephen Colbert) och Geoffrey (Paul Dinello) – har en hemlig affär. Medan Jerri, en före detta tjackhora och strippa, hårdraggar på kille som tjej, insisterar både Chuck och Geoffrey på att enbart kalla varandra för vänner. I ett avsnitt försöker Chuck komma ut för skolans rektor genom att säga att han och Jeffrey inledde en vänskap för några månader sen och att de sen dess bara blivit vänligare och vänligare. När rektorn svarar, ”Jaha, och? Vi är väl alla vänner här! Det är inte som att du är BÖG ju, hahaha!”, skrattar Chuck bort det hela och säger att han nog ska gå hem till sin fru nu. Punchlinen i varje skämt är alltid folks okunskap och garderobtryckeriet, inte OMG LOL DE ÄR BÖGAR. Det ska Strangers with Candy ha en eloge för.

Det är ovanligt att se kvinnliga karaktärer som beter sig så spektakulärt dåligt som Jerri Blank gör. Förutom att ha ett kriminellt förflutet, är hon sexistisk på samma sätt som en sexistisk man. Hon visslar efter kvinnor, tafsar, och kommer med skamliga förslag till tjejer hon aldrig ens träffat förut. Hon är lika öppen med sin sexualitet som Samantha Jones i Sex and The City. Förutom att vara otroligt självsäker är Jerri också otroligt ful. Jag kan komma på hur många manliga karaktärer som helst som passar den här beskrivningen, men Jerri Blank är den enda kvinnliga. Det är uppfriskande. Och sjukt roligt.

/imdb/

/Miriam

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s