Farligt möte (1998)


dark-harborDark Harbor, 1998, USA
Regi: Adam Coleman Howard

Det gifta paret David (Alan Rickman) och Alexis (Polly Walker) åker ut till sin sommarstuga i ösregnet men missar dagens sista båt då de påträffar en ung kille som ligger och sover vid vägkanten. Alexis blir orolig men killen (Norman Reedus) säger åt dem att inte ringa polisen utan bara lämna honom. När paret anländer till ön nästa dag så stöter de på killen igen under mystiska omständigheter. Alexis låter honom bo tillsammans med dem i sin faders stuga men hennes man är inte allt för glad över det. Snart börjar stämningen bli spänd och man förstår att något hemskt kommer att hända…

Det här är en riktig TV-thriller med allt TV innbär i motsats till bio, men trots att den låga budgeten skiner igenom så lyckas den med att åstadkomma det den ska: man sitter spänd av förväntan och nervositet och man förstår inte riktigt vad det är man är rädd för. Hela filmen är psykologisk-thriller-erotisk och ett queert inslag är när Alexis och killen har något slags rollspel där de spelar sitt motsatta kön. Det finns även ett rent homoinslag, men jag vill inte avslöja för mycket eftersom genren inte tillåter det. Jag kan ju bara säga att det är hawt!

/Johnny

En kommentar

  1. Jag avskydde den här filmen från första minuten till sista, och då är det ändå med Alan Rickman, som jag avgudat sen… tja, sen Robin Hood The Prince Of Thieves, ungefär… älskade slutet, dock! Tjöt av förtjusning som en tonårstjej på pojkbandsconcert och var tvungen att se om. sex gånger. YIPPIE!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s