Tom och Huck (1995)


tom-and-huckTom and Huck, 1995, USA
Regi: Peter Hewitt

Busungen Tom Sawyer (Jonathan Taylor Thomas) bestämmer sig för att rymma hemifrån ännu en gång. När han nästan drunknar blir han räddad av sin gamla kompis Huckleberry Finn (Brad Renfro) som helt plötsligt dyker upp i skogen. Huck är en föräldralös pojke som bara är till besvär och därför vill bygden att han håller sig borta, men Tom är väldigt (väääldigt) förtjust i honom och vill vara hans vän. En natt då de är ute bevittnar de ett brutalt mord och blir upptäckta av mördaren. För att slippa bli dödade själva så ingår Tom och Huck en pakt där de skriver under, med sitt eget blod, att de aldrig någonsin ska berätta för någon vad som skett. Men i stan är domaren på väg att döma en oskylig man till döden för brottet och Tom känner att något måste göras.

OMG! Den här filmen är så slashig att jag ville se den igen, direkt efter jag hade sett klart den (som tur är har jag den på VHS och kan göra det också. Vill någon komma hem till mig och titta?). Barnskådespelaren J.T. Thomas må ha blivit ombedd att visa känslor av idolbeundran för den lite äldre Huck, men deras blickar visar en annan sort beundran – en som är hetare än DiCaprios och Winslets ångscen i ”Titanic” (handen på rutan, remember?).

Tom visar sig ha heterokysserfarenhet och är en riktig tjejtjusare, men när han får chansen att pussa sin favoritklasskompis så pussar han henne bara lite lätt på munnen och verkar sedan likgiltig. När hon puttar ned honom från bron muttrar Huck (som satt nedanför bron och såg Tom plumsa i vattnet) ”hur kan du låta henne behandla dig så?!” och verkar väldigt svartsjuk. Men han behandlar inte alltid Tom bra själv: en gång säger han surt att han inte har några vänner, men att om han hade en ”…så skulle det vara någon som du…” och syftar på Tom. Men han kommer alltid tillbaka efter deras bråk och Tom frågar varje gång ”varför kom du tillbaka?” och man känner verkligen hur han väntar på att höra ”för att jag älskar dig!”. Det är många andra söta stunder, t. ex. när Tom håller Hucks blodiga hand och hjälper honom att skriva sina initialer. Blickar utbyts typ 50 gånger och och jag inte minns fel spelar en stråkorkester också. Det är den mest homoromantiska Disney-filmen jag kan komma på!

/Johnny

imdb2

favico3

.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s