Mitt liv i rosa (1997)


MItt liv i rosaMa vie en rose, 1997, Frankrike/Belgien/Storbritannien

Regi: Alain Berliner

Ludovic (Georges Du Fresne) är sju år när familjen flyttar till ett nytt område. På infyttningsfesten dyker Ludovic upp i klänning, något som förfärar både föräldrar och grannar. Ludovic vill vara flicka. Hen kallar sig för flickpojke och säger att hen ska gifta sig med grannpojken när hen blir stor. Runt onkring blir situationen allt mer ohållbar när grannar och skolföräldrar börjar protestera, vilket i slutändan går ut över Ludovic.

En gripande film från transbarnets perspektiv som visar hur svårt det kan vara att bli accepterad och hur andras ångest över det ”avvikande” överförs på barnet själv. Har lite svårt för de grälla fantasiepisoderna, och slutet känns aningen konstruerat, men som helhet gillade jag den.

/Bobbi

imdb2filmtipset

3 kommentarer

  1. Hej! Jag söker med ljus och lykta efter filmen ”Mitt liv i rosa”. Har du något tips vart jag kan få tag på den? Hälsning Elin

    1. Jag letade också som tusan efter filmen innan den gick på tv. Då var den slut överallt. Så himla tråkigt! Kanske kommer den på tv igen inom överskådlig tid…

  2. Hej!
    Jag tycker filmen är suverän och har den tyvärr på en dålig VHS-kopia. Tyvärr verkar den omöjlig att hitta med svensk text men den finns på amazon.com men då är det engelsk text istället tror jag. Den finns i alla fall för alla regioner, kollade nyss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s