My Life in Film (2004)


Brittisk miniserie (well, sex avsnitt) från 2004. Bästa kompisarna Art (Kris Marshall) och Jones (Andrew Scott) jobbar på en gammaldags biograf, och Art är besatt av film och försöker hela tiden skriva filmmanus. Han ser sitt liv som om det vore filmer. Alla tycker att han är helt galen förutom just Jones, som dessutom bor ihop med honom. Varje avsnitt är utformat för att efterlikna en känd film: Rear Window, The Shining, Top Gun, Shallow Grave, Eight and a Half, Butch Cassidy and the Sundance Kid.

Art tycker att han och Jones hör ihop, att de måste göra allt tillsammans. Och det är precis vad det gör. Förutom när det gäller en grej: Jones skaffar flickvän, Beth (Alice Lowe). Art ogillar henne och påstår att han är allergisk, och försöker motverka henne hela serien igenom. Det är rätt svårt att förstå varför Jones är tillsammans med henne. Uppenbarligen ska de vara kära, men det är ingenting man direkt märker i skådespeleriet. Jones verkar betydligt mer intresserad av Art, vilket märks i både hans kroppsspråk och på sättet han ser på honom.

Väldigt väldigt rolig serie, ibland pinsam, ibland rätt läskig, och väldigt mycket blickar fulla av längtan. Och topless-pingis.

/Hallor

6 kommentarer

  1. Ja det kändes riktigt kreativt. Dessvärre har jag inte sett en enda av dem, även om jag har en mer eller mindre bra bild av de flesta. Hade nog uppskattat serien ännu mer om jag sett originalen ;)
   Fast som vanligt stördes jag på att homoerotiken liksom aldrig ledde nånstans, skulle vara så kul om det bara för en gångs skull gjorde det, du vet. Ah well, en kindpuss blev det iaf.

   1. Jag tror förresten att bilden som illustrerar ditt inlägg är en referens till Butch Cassidy & Sundance Kid: Butch/Sundance

    Ah, jag är också så *suck* trött på den där (till synes) medvetna homoerotiken som inte leder någonstans utan bara är som humor eller det nya sättet att locka en fanskara. Det är ganska troligt att alla i filmbranchen vet att slashighet leder till en instant success. Alla slashfans kollar på allt som är potentiellt slashigt.

 1. Förresten, håller med om det där med att det är svårt med ordet ”miniserie”. Typ alla brittiska serier är 6 avsnitt per säsong. Är de fattiga eller?
  Jag har bestämt mig för att miniserier är korta, ensäsongs och innehåller cliffhangers mellan avsnitten. De är definitivt slut när de är slut och man ska inte kunna se avsnitten separat. Typ något sånt.

  1. jag tror det mer har att göra med… tradition, eller nåt? brittiska serier har typ alltid varit 12 eller 6 per säsong, och då blir det konstigt att frångå det. tror att det kan ha att göra med att det är ett mindre land än usa? att de helt enkelt inte KAN ha lika många tittare. och systemen för hur serier blir ”commissioned” är totalt olika mellan länderna. men yes, ibland önskar man verkligen att det fanns fler avsnitt av vissa serier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s