Om bloggen

Hej och välkomna till min gayfilmsblogg!

Den här bloggen tar upp HBTQ-filmer/serier och andra små tankar om HBTQ och homoeroticism i media.

Det vi skriver här är endast filmer vi själva sett. Vi tänker inte skriva upp en film vi inte sett bara för att ni tycker den är bra. Däremot kan ni tipsa om filmer med gayinnehåll här.

Om ni har sett en film jag recenserat och tycker att informationen varit otillräcklig, eller tycker något helt annat än jag – kommentera gärna under inlägget. Om ni har filmen och vill sälja den kan ni skriva det också. Glöm inte att lämna en mailadress då. Jag tar bort annonser efter 2 månader.

Dessa skriver på bloggen (du kan se under varje inlägg vem som har skrivit det):

 • Johnny är en queer transperson som startade den här sidan och mest skriver om bögfilmer och queera och homoerotiska filmer, samt scannar tv-tidningen efter gayinnehåll.
 • Miriam är en animerande flata som varken recenserat många flatfilmer eller animerade filmer, men däremot skrivit en hel del om filmer om bögar.
 • Bobbi är en kreativ allnörd som kommer agera vårt queera öga från Malmö.
 • Hallor är en asexuell genderqueer, stor popkulturnörd och anglofil. Fokuserar på brittiska serier och filmer, och främst man+man och trans/queer.
 • Meidi är en nördig tjej som skriver om flatfilmer. Hon är djupt förälskad i Angelina Jolie och passar därmed perfekt in i stereotypen Ung Bisexuell Kvinna.
 • Torbjörn är en homosexuell kille som försöker insupa allt med anknytning till queer, framför allt bögfilmer. Han försöker hålla er uppdaterade om vad som är på gång i gayvärlden.
 • Tina är en välklädd fujoshi som kommer sitta framför sin dator i Göteborg och berika oss med shonen ai- och yaoi-recensioner.

.

ps. glöm inte att prenumerera på bloggen genom att klicka här. Var den första att veta om de nya HBTQ-filmerna! ;)

/Johnny

3 kommentarer

 1. Tjena,

  härlig sida! Har saknat tips på homofilmer, tack ska ni ha!

  Anledningen till att jag hittade in till er sida är att jag desperat letar efter en fransk film. Undrar om jag får lov o höra med er om någon av er kanske känner igen den? Jag vet ytterst lite om filmen, tyvärr, vilket försvårat för mig (jag har gått igenom er lista, men inte hittat den):

  fransk

  den sändes på svt, jag tror 2006 eller 2007 nån gång.

  Jag såg bara delar av filmen, en kompis hade bara spelat in sexscenerna (hehe, typiskt), men vad jag förstod av handlingen:

  En man kidnappar ett heterosexuellt, yngre par. Men istället för att våldföra sig på tjejen som man annars alltid förväntar sig, slängs hon helt sonika ner i källaren genom en källarlucka i golvet. Killen behåller han uppe hos sig, fastbunden vid sängen.

  Killen verkar vara strejt, men filmen verkar handla om att försöka väcka manlig närhet hos killar. Medan jag tyckte mig se motstånd hos killen, verkade han också ge efter så sakteliga.

  För mannen är inte brutal enkom, en scen är väldigt vacker när han matar den bundne killen, som först tvekar, men sedan ger efter och låter sig omhändertas. Maten är gav också intrycket av att vara vällagad, lagad med omtanke för killen.

  En annan scen var sexscenen. Vad man får se där är att killen verkar få en orgasm, trots att man inte riktigt är säker på om han egentligen blir våldtagen. Kameran filmar hur hans tår krullar sig vid ett tillfälle.

  Temat att kvinnan slängs ur handlingen pådetta sättet kändes heller inte som en storyteknisk grej, utan en medveten akt i filmen för att befria killen från de förväntningar som annars brukar ställas på killar. Ovanpå det binds killen till hjälplöshet och tvingas från rollen som aktiv beskyddare, till att bli omhändertagen, mottagare av uppvakltning, omtanke och kärlek.

  Väldigt mycket manlig frigörande, uppfattade jag det som och vill därför gärna se hela.

  Något som någon av er känner igen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s